Leer de fundering van een positieve, welzijnsgerichte training toepassen in dagelijkse situaties voor meer veiligheid, balans en verbinding.

null

Trainen op een welzijnsgerichte manier

Een hond die niet luistert kan best frustrerend zijn!

Je zegt vanalles tegen je hond maar hij begrijpt jouw boodschap niet. Je wilt zo graag dat hij beter reageert maar het is lastig om contact te maken met hem. Hij doet gewoon zijn eigen goesting!

Je hebt al wel wat opgezocht en geprobeerd maar je hebt het gevoel wat aan te modderen. Consequent blijven lukt niet. Er zijn intussen veel twijfels over wat nu de juiste manier is om jouw hond te trainen.

Je wilt er echter geen robot van maken en streng of hard zijn ligt helemaal niet in jouw aard. Dat hoeft helemaal niet. Je kunt jouw hond ook consequent trainen op een positieve, zachte manier. Oef, gelukkig!

Jouw hond is een volwaardig gezinslid, maar het is moeilijk om iedereen binnen het gezin op één lijn te krijgen. Er ontstaan vaak discussies over wat/hoe/wie wel/niet. Naar de ene luistert jouw hond beter dan naar de andere.

Als de basis niet juist en duidelijk is, komen er veel onduidelijkheden.

Wil je graag jouw hond trainen op een positieve, welzijnsgerichtemanier? Let me help you!

"Mijn hond heeft bananen in zijn oren, hij luistert niet!"

"Ik krijg geen commando's aangeleerd."

"Ik weet niet hoe ik consequent kan zijn."
"Ik wil mijn hond geen pijn doen, dwingen of forceren."

Je hond als volwaardig gezinslid

Je ziet jouw hond als je eigen kind. Een harde aanpak past echt niet bij jou en ook je hond zal duidelijk maken dat dit niet werkt voor hem/haar.

Maar met enkel je intuïtie kan je je hond niet trainen. Je heb structuur en basiskennis nodig die je helpen om je hond beter te begeleiden.


Je hond trainen hoeft echt niet enkel op de hondenschool. Dat kan je ook thuis in je eigen omgeving doen. Met deze cursus leer je op een zachte manier hoe jouw hond beter naar je luistert in verschillende dagelijkse situaties.

Yes, ik wil mijn hond welzijnsgericht trainen!

Waarom je hond trainen?

(Zelf)vertrouwen

Je bouwt het vertrouwen tussen jou en je hond op. Jouw hond weet wat je van hem verwacht. Hij kan op je rekenen waardoor hij meer rust ervaart wanneer hij onzeker is. Ook leer je hem zo zijn stress te managen in moeilijke of vervelende situaties.

Veiligheid

Jij bent verantwoordelijk voor jouw hond, in elke situatie. Het is belangrijk om hem te kunnen begeleiden in verschillende situaties. Dat kan je enkel doen als je duidelijke richtlijnen kunt geven.

Grenzen

Jouw hond heeft grenzen nodig zodat jij de veiligheid kunt garanderen. Jij moet hem die grenzen aanleren voor de balans en veiligheid binnen en buiten huis.

Relatie

Samen leuke dingen doen versterkt jullie relatie. Trainen op een positieve manier dat afgestemd is op de mogelijkheden en beperkingen van jouw hond, waarbij je jouw hond de ruimte geeft om te leren op zijn tempo, geeft hem een gelukkig gevoel waardoor hij graag met je wilt samenwerken.

Yes, dit heb ik nodig!

Je leert:

Jouw mindset als hondeneigenaar.

Jouw hond trainen begint bij jezelf. Want hoe jij je voelt, straal je uit naar jouw hond. Bovendien projecteer je allerlei verwachtingen en angsten op jouw hond en vergelijk je onbewust met andere honden. Honden die niet luisteren, worden snel bestempeld als "dominant". Maar is dat echt zo? Wat zijn jouw verantwoordelijkheden en wat zijn de basisprincipes van een positieve opvoeding?

Trainingstips om rekening mee te houden.

Er zijn veel visies en aanpakken, maar welke veelgemaakte trainingsfouten dien je echt wel te vermijden? Je leert een beloningsgerichte training toepassen maar dat betekent niet dat je jezelf afhankelijk moet maken van snoepjes. Ook bij een positieve training dien je duidelijke grenzen af te bakenen, maar hoe doe je dat zonder straf of boos worden?

Beter communiceren met jouw hond.

Hoe communiceer jij beter met je hond zodat hij ook op een gewenste manier reageert? Je gaat veel bewuster om met de manier waarop je tegen je hond praat.

Praktijk, praktijk, praktijk!

Stap voor stap zijn alle oefeningen en commando's tot in detail uitgelegd en voorgedaan in verschillende situaties.


Aandacht, recall, zitten, blijven, ontspannen wandelen aan zowel korte als lange lijn, braingames, loslaten, op en af, etc.

 • De fundering van een positieve training in praktijk toepassen.
 • Welke veelgemaakte fouten bij hondentraining je best vermijdt en waar jij rekening mee moet houden.
 • Linken welke (no-nonsense) commando's je in welke situaties best gebruikt i.f.v. de balans en veiligheid.
 • Een structuur met duidelijke regels en communicatie, waardoor je consequenter bent, en duidelijkere verwachtingen stelt wat leidt tot meer rust en vertrouwen.
 • Je bakent grenzen af en kunt beter (on)gewenst gedrag sturen waardoor je je leiderschapsrol opneemt wanneer dit nodig is.
 • Je geeft jouw hond meer zelfvertrouwen en verhoogt zijn welzijn.
 • Je hebt meer inzicht in de beleving en mogelijkheden van jouw hond.
 • Oefeningen op aandacht, recall, blijven, zitten, ontspannen wandelen en braingames.
 • Door alle veranderingen die je doorvoert, het wederzijds begrip dat groeit en de nieuwe activiteiten die je met je hond onderneemt, versterk je jullie relatie.

   Voor elk type hond, ras en leeftijd van toepassing

Dit traject kan je online en/of offline volgen.

Dit traject is geschikt voor jou als ...

 • Je hebt net een nieuwe hond (pup of herplaatser) en je begint van nul.
 • Of je hebt al enkele jaren een hond maar je hebt nooit eerder training gevolgd.
 • Of je hebt ooit training gevolgd maar dit niet optimaal in praktijk kunnen omzetten (vb. de training passte niet bij jou en je hond, trainingsmomenten kwamen niet uit, ...).
 • Of jouw hond luistert niet naar jou. Je hebt een "moeilijke", "koppige" of "dominante" hond en wenst de basistraining op te frissen voor meer duidelijkheid en structuur met nieuwe inzichten, tips en tricks.
Yes, ik wil meteen starten!

Na dit traject

… ben jij consequenter en stel je duidelijke grenzen.

Dankzij de juiste structuur en vaardigheden stel je consequente, maar zachte
regels en grenzen, wat jullie beide meer duidelijkheid geeft. Jouw hond weet wat wel en niet oké is, tot waar hij mag gaan en wat je van hem verwacht. Jij neem jouw leiding en verantwoordelijkheid op en stuurt jouw hond in verschillende situaties. Hierdoor ervaren jullie beide meer rust en ontspanning.

… communiceer jij beter met jouw hond.

Je  hebt inzicht gekregen in hoe jouw eigen communicatie en houding is t.o.v. jouw hond. De ruis is weg want je bent veel duidelijker en consequenter. Je twijfelt niet meer waardoor je meer in je kracht staat en je zekerder voelt. Jij begrijpt jouw hond en jouw hond begrijpt jou waardoor jullie veel beter op mekaar afgestemd zijn. Het resultaat is meer vertrouwen wat leidt tot een sterkere band.

... maak jij beter contact met jouw hond en luistert hij beter.

Doordat jullie mekaar beter begrijpen, weten jullie beide wat je verwacht en is het makkelijker om contact te maken. Je weet wat jouw hond nodig heeft en hoe je jezelf kunt aanpassen om hem te sturen in verschillende dagelijkse situaties. Op die manier wordt het makkelijker om samen leuke dingen te gaan doen!

null

Samenvatting videocursus 'positieve hondentraining'


 • Praktijkgerichte videocursus van 16 modules met 70 lessen
 • Uitleg in video & tekst, praktijkvoorbeelden & werkboek als naslagwerk (t.w.v. €550)
 • Gebruiksvriendelijk online leerplatform: SHIINU online academy
 • Zelfstandig op eigen tempo aan de slag
 • 24/7 vragen stellen in community
 • Alle toekomstige updates in de cursus
 • Eénmalige investering
 • Onbeperkt toegang
 • (Her)bekijk waar, wanneer en zovaak je wilt
 • Incl. workshop 'braingames' (t.w.v. €25)
 • Meteen toegang

Schrijf je nu in

Limited

Offline coaching

(1-op-1 of in groep)

Wil je offline coaching op maat voor jou en je hond, plan dan nu een gratis kennismakingsgesprek in. Dan bespreken we jouw situatie en bekijken we welk traject het beste aansluit bij jouw wensen en noden.
Onbeperkt

Online videocursus

'positieve hondentraining'

180,-
Eenmalig [ook in termijnen mogelijk]

Wil je zelfstandig op eigen tempo van thuis uit met je hond aan de slag om hem op een positieve manier te trainen, dan is de online cursus ideaal voor jou. Je krijgt meteen onbeperkt toegang!

Onbeperkt

All in VIP ticket

SHIINU online academy

€1.165
690,-
Eenmalig [ook in termijnen mogelijk]

Met een VIP ticket krijg je onbeperkt toegang tot alle huidige en toekomstige cursussen in de SHIINU online academy voor meer verbinding met je hond, incl. 'positieve hondentraining'!

Enkele reviews

Het was een heel aangename cursus en ik heb alles nog eens goed kunnen opfrissen. Je hebt het bovendien ook heel goed uitgelegd en de filmpjes waren zeker niet te lang. Dus heel tevreden over! 

Heidi

Na een jaar 'aan te modderen' heb ik nu het gevoel dat we eindelijk in de goede richting zitten qua opvoeding/training van onze hond en dat we stappen vooruit zetten.

Ellen

De online cursus is voor mij een hele goeie leidraad. De resultaten die ik met puppy Arie heb bereikt op een heel rustig tempo, zijn werkelijk goed. Blijven oefenen is de boodschap.

Marc

"Wat zo fijn is aan deze cursus, is dat je op elk moment de trainingsvideo's kunt terugkijken en dus niet alles in één keer hoeft te onthouden."

null

Veelgestelde vragen 'positieve hondentraining'

Mijn hond is al x-jaar oud. Kan ik hem nog iets leren?

Absoluut! De cursus is niet leeftijdsgericht maar ervaringsgericht. De kans is groot dat je hem er een plezier meedoet om iets nieuws te leren. Ook voor jezelf is het fijn om nieuwe kennis en inzichten te leren.

Mijn hond is koppig en echt moeilijk iets aan te leren. Kan ik dan wel op een positieve manier te werk gaan?

Ja! Elke hond heeft een ander leertempo maar de basis is wel hetzelfde. Alle oefeningen worden stap voor stap uitgelegd en zijn van toepassing voor alle rassen en leeftijden.

Mijn hond kan al enkele commando's. Is er dan veel overlapping?

Er zijn veel hondentrainers en hondenscholen die op verschillende manieren werken. De ene zegt dit, de andere zegt dat. Ook ik heb een specifieke manier van trainen en omgaan met honden wat voor mij het meest logisch aanvoelt en werkt. Ik leer je geen nutteloze kunstjes. Je krijgt heel wat tips en tricks om je huidige manier van trainen en communiceren bij te sturen. Wat je al kent, is herhaling en kan je extra oefenen met meer prikkels in verschillende situaties om de moeilijkheidsgraad op te bouwen en het uitdagender te maken.

Mijn hond trekt aan de lijn. Gaat deze cursus me hiermee helpen?

Met deze cursus maak jij een goede start voor meer structuur en duidelijkheid, zeker als je nooit of weinig training gehad hebt, of als je al jaren aan het aanmodderen bent. Als je graag wilt focussen op het ontspannen wandelen, dan raad ik eerder mijn andere cursus 'ontspannen wandelen' aan.

Kan ik vragen stellen tijdens het volgen van deze cursus?

Heel zeker! In de SHIINU online academy krijg je ook toegang tot de community waar je 24/7 vragen kunt stellen. Je krijgt dan gemiddeld binnen de 48u een reactie zodat je snel weer verder kunt!

Ik heb een andere vraag.

Stuur me een berichtje op Instagram @shiinu.be. Dan beantwoord ik je daar en kan ik de vraag hier ook toevoegen!

null

Help je hond beter naar je luisteren door op maat te trainen.

Start nu!