Creëer een ontspannen wandeling met je hond vanuit verbinding dankzij de juiste structuur en communicatie.

null

Zijn onderstaande punten herkenbaar voor jou?

🥴 De wandeling met jouw hond is totaal niet meer ontspannen of zelfs gênant. Hij wandelt meer met jou dan jij met hem. Je hebt totaal geen 'controle' over de situatie: hij trekt je overal naartoe, zigzagt van links naar rechts, reageert op andere honden, ... Je probeert op allerlei manieren contact te maken en herhaalt je boodschap, maar hij lijkt wel doof. Hoe ga je hier correct mee om? Het frustreert je enorm waardoor je vaak liever niet gaat wandelen.


😩 Het voelt niet goed om jouw hond pijn te doen en ongemak te bezorgen door te snokken, porren of andere fysieke correcties te geven om hem te laten gehoorzamen. Je wilt geen externe hulpmiddelen (meer) gebruiken, zoals slipketting, dun lijntje achter de oren, elektrische band, anti-trektuig of gentle-leader. Je merkt dat hij er niet gelukkiger van wordt, en jij helaas ook niet.


🤯 Je hebt al vanalles geprobeerd. Al de tips en adviezen op het internet en de hondenschool of -trainer waar je geweest bent, lijken niet bij jou en jouw hond te passen. Wat je ook doet, terugdraaien, terugtrekken, iets lekkers voor zijn neus houden, ... niets helpt! Je ervaart meer achteruitgang dan vooruitgang. Maar wat dan nu? Je zit met je handen in je haar. Je wilt het graag goed doen met jouw hond, maar voelt je ontmoedigd en/of machteloos omdat niets lijkt te helpen.


😤 Je bent het beu om aan te modderen met tegenstrijdige tips en visies. De oordelen, kritiek en ongevraagde, niet helpende adviezen van anderen maken je onzeker. Het zorgt juist voor meer frustratie en dat heeft een negatief effect op de band met jouw hond.

null

Wil je meer onderstaande richting uit gaan?

🧡 Je staat achter een welzijnsgerichte aanpak waarbij de connectie met je hond centraal staat. Je wilt meer de leiding nemen, de veiligheid garanderen en vertrouwen bieden aan je hond.


🙌 Je bent je er van bewust dat de huidige manier van wandelen jou en jouw hond niet vooruit helpt. Je wilt leren wat je precies verkeerd toepast, waarom en HOE je dit op een positieve manier kunt aanpakken om zo van afstand naar verbinding te gaan met jouw hond.


😍 Je wilt jouw hond en zijn gedrag beter leren begrijpen en de oorzaak van de klachten aanpakken i.p.v. het symptoom te onderdrukken met reacties vanuit (on)macht. Je wilt m.a.w. meer inzicht krijgen in zijn leerprocessen, gevoelens, taal en behoeftes.


🙏 Je bent op zoek naar sturing en handvaten,  iemand die jou stap voor stap kan coachen en begeleiden om positieve veranderingen met jouw hond door te voeren. Je snakt naar een duidelijk en gestructureerd stappenplan, een praktische handleiding op maat van jou en jouw hond om eindelijk een ontspannen wandeling te creëren die voor beide fijn voelt. Je bent gemotiveerd om hieraan te werken.

Yes, dit wil ik!

Trainen zonder fysieke correcties

Je hoort, leest en ziet vanalles om je te helpen bij een ontspannen wandelen: externe hulpmiddelen worden aangeraden zoals anti-trektuig, stropketting, gentle-leader, elektrische band, pinketting, dun lijntje achter de oren, ... Zijn deze werkelijk goed om je hond te leren gehoorzamen? NEE, deze zijn absoluut niet welzijnsgericht!


Er worden nog steeds verkeerde adviezen verspreid op het internet van hondeneigenaren die het ooit zus of zo hebben gedaan en zelfs professionals die oude overtuigingen hebben en nog steeds geloven in dominantie.

Deze onderdrukkende methodes doen meer kwaads dan goed voor jouw hond, zowel fysiek als mentaal, en worden daarom niet toegepast bij SHIINU.

Externe hulpmiddelen zoals anti-trektuig, stropketting, gentle-leader, elektrische band, pinketting, dun lijntje achter de oren, ... en gedragingen vanuit macht zoals roepen, forceren, porren, terugsnokken, agressie en toedienen van pijn als trainingsmethoden worden niet toegepast bij SHIINU.

Stop met aanmodderen

In de buitenwereld zijn er ontzettend veel prikkels waar jouw hond mee te maken krijgt. Niet elke hond kan hier evengoed mee omgaan. Met de juiste begeleiding kan je jouw hond leren hier mee om te gaan, als je bereid bent vanuit zijn standpunt te kijken. Hij heeft duidelijkheid, grenzen, regels en vertrouwen nodig maar daarvoor kan je best zelf ook weten hoe, wat, waarom en wanneer je iets vraagt of doet.

Ik wil meteen starten!

Dit leer je

Communicatie & structuur

Je verbetert de communicatie met je hond voor meer duidelijkheid, grenzen en structuur.

Behoeftes

Je analyseert de behoeftes van je hond zodat je deze beter kunt invullen, hij zich algemeen beter in zijn vel voelt en weerbaarder is tegen stress.

Andere honden passeren

Je leert hoe je best andere honden passeert om de stress zo laag mogelijk te houden.

Zelfvertrouwen

Jij krijgt meer zelfvertrouwen omdat je een houvast hebt, en je hond krijgt meer zelfvertrouwen omdat jouw verwachtingen duidelijk en consequent zijn.

Dit heb ik nodig!
Dit traject is voor jou als
 • je je hond als een volwaardig gezinslid ziet en enkel op een welzijnsgerichte manier met hem wilt omgaan
 • ontspannen wilt wandelen met je hond vanuit verbinding
 • gemotiveerd bent om aanpassingen te maken in je levensstijl en mindset om  positieve resultaten te bereiken


Dit traject is niet voor jou als

 1. je fysieke correcties wilt blijven geven om je hond te laten gehoorzamen
 2. je geen aanpassingen wilt doen aan jouw manier van wandelen en omgang met je hond
 3. je een quick fix verwacht dat meteen alles voor je oplost zodat je er geen tijd en energie in moet investeren

Dit traject kan je offline en/of online volgen.

null

Samenvatting videocursus 'ontspannen wandelen'

 • Praktijkgerichte videocursus van 11 modules met 56 lessen
 • Uitleg in video & tekst, praktijkvoorbeelden & overzichtsboekje als naslagwerk  (t.w.v. €490)
 • Gebruiksvriendelijk online leerplatform: SHIINU online academy
 • Zelfstandig op eigen tempo aan de slag
 • 24/7 vragen stellen in community
 • Alle toekomstige updates in de cursus
 • Eénmalige investering
 • Onbeperkt toegang
 • (Her)bekijk waar, wanneer en zovaak je wilt
 • Incl. workshop 'braingames' (t.w.v. €25)
 • Meteen toegang

Veelgestelde vragen 'ontspannen wandelen'

Wat is het verschil online en offline?

De inhoud van beide trajecten is zo goed als hetzelfde. De online cursus is uitgebreider omdat dit een mix is van theorie en praktijk.

Offline is een traject van +/- 2 maanden in Turnhout van minimaal 3 sessies. Je verplaatst je om de coachingsessies te volgen in Turnhout. Dit is volledig 1-op-1, dus je krijgt persoonlijke begeleiding op maat. Dit is mogelijk op weekdagen tussen 10u00 en 17u00. Het grootste voordeel hiervan is dat ik jou en jouw hond makkelijk kan observeren en bijsturen op maat. We duiken meteen in de praktijk en je leert al doende. Gedurende het traject kan je je vragen aan mij stellen via Whatsapp voor tussentijdse opvolging.

De online videocursus bekijk je in de SHIINU online academy. Dit is een gebruiksvriendelijk online leerplatform waar je eenvoudig toe kunt inloggen via computer, tablet of smartphone. Deze online cursus is ideaal om zelfstandig aan de slag te gaan. Je krijgt meteen toegang dus je hoeft geen afspraken te maken of je te verplaatsen. Je krijgt onbeperkt toegang dus je kunt volledig op eigen tempo aan de slag en later de cursus zo veel herbekijken als je wilt. Deze wordt regelmatig geüpdatet en aangevuld o.b.v. de feedback en vragen. Het is een mix van theorie en praktijk met vele voorbeelden. Heb je vragen, dan kan je hiervoor terecht in de community.

Kan ik de online cursus combineren met offline coaching?

Ja, dat kan zeker! Als je eerst de online cursus volgt en nadien toch nog extra begeleiding in real life nodig hebt, dan kunnen we één of meerdere sessies apart inplannen.

Je kunt ook eerst het offline traject volgen en je nadien inschrijven voor de online cursus om altijd op te kunnen terugvallen.

Ik heb al zo veel geprobeerd. Wat als het niet werkt voor mij?

Zonder inspanning, geen resultaat. Maar dan moet je wel de juiste inspanningen leveren om tot het gewenste resultaat te komen.

Mijn aanpak is positief en volledig welzijnsgericht. Ik zwaai niet met een toverstaf dus ik kan je niet beloven dat je binnen x-aantal tijd het volledige gewenste resultaat al hebt bereikt. Ontspannen wandelen met je hond heeft tijd nodig. Het gaat om het proces.

Het proces is belangrijk: je leert een nieuwe structuur aan, oefent consequent en bouwt het vertrouwen op om zo tot meer verbinding te komen. Elke hond is anders en ook jij bent anders. Dus jouw proces is uniek en hoe snel je vooruitgang merkt hangt o.a. sterk af van hoe en hoevaak je oefent en vanwaar je komt. Trust the process.

Voor welke rassen en leeftijden is dit traject?

Zowel het online als offline traject zijn geschikt voor alle rassen en leeftijden. Hoe vroeger je start, hoe beter voor jou en je hond!

Kan ik vragen stellen tijdens het volgen van deze cursus?

Heel zeker!

Bij het 1-op-1 offline traject krijg je mijn Whatsapp nummer om tussendoor je vragen te stellen en eventueel oefenvideo's te sturen voor extra feedback. Je krijgt dan snel een reactie.

Bij de online cursus krijg je toegang tot de community waar je vragen kunt stellen. Je krijgt dan gemiddeld binnen de 48u een reactie zodat je snel weer verder kunt!

Ik heb aan andere vraag. Hoe kan ik je contacteren?

Stuur een berichtje via Instagram @shiinu.be of stuur een mail naar laura@shiinu.be.

Schrijf je nu in

Beperkt

Offline 1-op-1 coaching

380,-
Eenmalig

Wil je offline begeleiding om met je hond ontspannen te leren wandelen? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek in.

Onbeperkt

Online videocursus 

'ontspannen wandelen'

150,-
Eenmalig [ook in termijnen mogelijk]

Wil je zelfstandig op eigen tempo van thuis uit met je hond aan de slag om ontspannen te leren wandelen, dan is de online cursus ideaal voor jou. Je krijgt meteen onbeperkt toegang!

Onbeperkt

All in VIP ticket

SHIINU online academy

€1.165
690,-
Eenmalig [ook in termijnen mogelijk]

Met een VIP ticket krijg je onbeperkt toegang tot alle huidige en toekomstige cursussen in de SHIINU online academy voor meer verbinding met je hond, incl. 'ontspannen wandelen'!

Reviews

null

null

Ik ga ervoor!

null

Zelf vanalles blijven uitzoeken, is echt geen optie meer. Een ontspannen wandeling creëer je niet op 1-2-3 en kan je niet bereiken met een keer iets te proberen. Tijd voor een duidelijke structuur voor meer rust, vertrouwen en balans!

Yes, ik wil ontspannen leren wandelen!