Stressvrij wandelen zonder trekken aan de lijn.

Ontspannen wandelen

Creëer een wandeling vanuit verbinding dankzij de juiste structuur en communicatie.

Zijn onderstaande punten herkenbaar voor jou?

🥴 De wandeling met jouw hond is totaal niet meer ontspannen of zelfs gênant. Hij wandelt meer met jou dan jij met hem. Je hebt totaal geen 'controle' over de situatie: hij trekt je overal naartoe, zigzagt van links naar rechts, reageert op andere honden, ... Je probeert op allerlei manieren contact te maken en herhaalt je boodschap, maar hij lijkt wel doof. Hoe ga je hier correct mee om? Het frustreert je enorm waardoor je vaak liever niet gaat wandelen.


😩 Het voelt niet goed om jouw hond pijn te doen en ongemak te bezorgen door te snokken, porren of andere fysieke correcties te geven om hem te laten gehoorzamen. Je wilt geen externe hulpmiddelen (meer) gebruiken, zoals slipketting, dun lijntje achter de oren, elektrische band, anti-trektuig of gentle-leader. Je merkt dat hij er niet gelukkiger van wordt, en jij helaas ook niet.


🤯 Je hebt al vanalles geprobeerd. Al de tips en adviezen op het internet en de hondenschool of -trainer waar je geweest bent, lijken niet bij jou en jouw hond te passen. Wat je ook doet, terugdraaien, terugtrekken, iets lekkers voor zijn neus houden, ... niets helpt! Je ervaart meer achteruitgang dan vooruitgang. Maar wat dan nu? Je zit met je handen in je haar. Je wilt het graag goed doen met jouw hond, maar voelt je ontmoedigd en/of machteloos omdat niets lijkt te helpen.


😤 Je bent het beu om aan te modderen met tegenstrijdige tips en visies. De oordelen, kritiek en ongevraagde, niet helpende adviezen van anderen maken je onzeker. Het zorgt juist voor meer frustratie en dat heeft een negatief effect op de band met jouw hond.

Wil je meer onderstaande richting uit gaan?

🧡 Je staat achter een welzijnsgerichte aanpak waarbij de connectie met je hond centraal staat. Je wilt meer de leiding nemen, de veiligheid garanderen en vertrouwen bieden aan je hond.


🙌 Je bent je er van bewust dat de huidige manier van wandelen jou en jouw hond niet vooruit helpt. Je wilt leren wat je precies verkeerd toepast, waarom en HOE je dit op een positieve manier kunt aanpakken om zo van afstand naar verbinding te gaan met jouw hond.


😍 Je wilt jouw hond en zijn gedrag beter leren begrijpen en de oorzaak van de klachten aanpakken i.p.v. het symptoom te onderdrukken met reacties vanuit (on)macht. Je wilt m.a.w. meer inzicht krijgen in zijn leerprocessen, gevoelens, taal en behoeftes.


🙏 Je bent op zoek naar sturing en handvaten,  iemand die jou stap voor stap kan coachen en begeleiden om positieve veranderingen met jouw hond door te voeren. Je snakt naar een duidelijk en gestructureerd stappenplan, een praktische handleiding op maat van jou en jouw hond om eindelijk een ontspannen wandeling te creëren die voor beide fijn voelt. Je bent gemotiveerd om hieraan te werken.

Yes, dit wil ik!

Trainen zonder fysieke correcties

Je hoort, leest en ziet vanalles om je te helpen bij een ontspannen wandelen: externe hulpmiddelen worden aangeraden zoals anti-trektuig, stropketting, gentle-leader, elektrische band, pinketting, dun lijntje achter de oren, ... Zijn deze werkelijk goed om je hond te leren gehoorzamen? NEE, deze zijn absoluut niet welzijnsgericht!


Er worden nog steeds verkeerde adviezen verspreid op het internet van hondeneigenaren die het ooit zus of zo hebben gedaan en zelfs professionals die oude overtuigingen hebben en nog steeds geloven in dominantie.

Deze onderdrukkende methodes doen meer kwaads dan goed voor jouw hond, zowel fysiek als mentaal, en worden daarom niet toegepast bij SHIINU.

Stop met aanmodderen

In de buitenwereld zijn er ontzettend veel prikkels waar jouw hond mee te maken krijgt. Niet elke hond kan hier evengoed mee omgaan. Met de juiste begeleiding kan je jouw hond leren hier mee om te gaan, als je bereid bent vanuit zijn standpunt te kijken. Hij heeft duidelijkheid, grenzen, regels en vertrouwen nodig maar daarvoor kan je best zelf ook weten hoe, wat, waarom en wanneer je iets vraagt of doet.

Ik wil meteen starten!

Wat je leert:

Communicatie & structuur

Je verbetert de communicatie met je hond voor meer duidelijkheid, grenzen en structuur.

Behoeftes

Je analyseert de behoeftes van je hond zodat je deze beter kunt invullen, hij zich algemeen beter in zijn vel voelt en weerbaarder is tegen stress.

Andere honden passeren

Je leert hoe je best andere honden passeert om de stress zo laag mogelijk te houden.

Zelfvertrouwen

Jij krijgt meer zelfvertrouwen omdat je een houvast hebt, en je hond krijgt meer zelfvertrouwen omdat jouw verwachtingen duidelijk en consequent zijn.

Dit heb ik nodig!
Yes, ik wil ontspannen leren wandelen!
Ik wil meteen starten!

Geduld

Positieve, welzijnsgerichte training

Vertrouwen

Zonder dwang, pijn en ongemak

Balans

Praktijkgericht, no-nonsense

Verbinding

Communicatie & behoefte-invulling
Dit traject is voor jou als
 • je je hond als een volwaardig gezinslid ziet en enkel op een welzijnsgerichte manier met hem wilt omgaan
 • ontspannen wilt wandelen met je hond vanuit verbinding
 • gemotiveerd bent om aanpassingen te maken in je levensstijl en mindset om  positieve resultaten te bereiken


Dit traject is niet voor jou als

 1. je fysieke correcties wilt blijven geven om je hond te laten gehoorzamen
 2. geen tijd en energie kunt investeren om met je hond te oefenen
 3. geen geduld hebt en verwacht dat ik meteen alles voor je fix

"Deze cursus bevat niet alleen lessen m.b.t. niet trekken aan de lijn, maar gaat ook dieper in op de wandeling op zich en alle facetten die hierbij komen kijken."

€380
Traject op maat
 • Traject op maat
 • +/- 3 maanden
 • Incl. overzichtsboekje als naslagwerk
 • Locatie: Turnhout (aan huis is te bespreken)
 • Opvolging via mail/Whatsapp/Zoom
 • Optie: 30% korting op online cursus 'ontspannen wandelen' als aanvulling
€150
Onbeperkt toegang
 • Meteen toegang tot de online cursus 'ontspannen wandelen' (t.w.v. €490)
 • Uitleg in video & tekst, praktijkvoorbeelden & overzichtsboekje als naslagwerk
 • Zelfstandig op eigen tempo aan de slag
 • Onbeperkt toegang
 • 24/7 vragen stellen in community
 • Alle toekomstige updates

Zelf vanalles blijven uitzoeken, is echt geen optie meer. Een ontspannen wandeling creëer je niet op 1-2-3 en kan je niet bereiken met een keer iets te proberen. Tijd voor een duidelijke structuur voor meer rust, vertrouwen en balans!